Ψωμί με πουρέ πατάτας και σπανάκι 

Υλικά

Υλικά (για 15 ψωμάκια)

  • 1/2 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 

Για τη ζύμη 

  • 750 γρ. (6 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. έτοιμος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό 
  • 1 1/2 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 

Για τη γέμιση 

  • 400 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο 
  • 250 γρ. έτοιμος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. φέτα
  • 75 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
  • 30 γρ. Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης Fytro 
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος 
  • 1 αυγό 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 

Για την επάλειψη πριν το ψήσιμο 

  • 1 αυγό 
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Για τη ζύμη 
Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ.
Ανακατεύετε καλά με το χέρι σας.
Δημιουργείτε μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το νερό, τον πουρέ και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε και ζυμώνετε για 2 περίπου λεπτά. 
Σκεπάζετε και αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Για τη γέμιση 
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο καυτό νερό ρίχνετε το σπανάκι και τα κρεμμύδια.
Τα αφήνετε για 2 περίπου λεπτά και σουρώνετε.
Στύβετε καλά με τα χέρια σας, για να φύγουν όλα τα υγρά.
Τα ρίχνετε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 γραμμαρίων περίπου.
Ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης με τα χέρια σας και βάζετε στη μέση μια κουτ. σούπας γέμιση.
Κλείνετε τη ζύμη και πλάθετε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετείτε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνετε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
Αλείφετε τα ψωμάκια με το αυγό και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και το τυρί. 
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.

*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες αναλογίες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies